Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Содомора

П'ятниця, 1 листопада 2019, 10:19

Содомора отримав Премію міста літератури ЮНЕСКО

Андрій Содомора

Премію міста літератури ЮНЕСКО отримав львівський перекладач Андрій Содомора за переклад творів Гесіода. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Цьогоріч Премію міста літератури ЮНЕСКО вручили львів'янину Андрію Содоморі за переклад творів Гесіода "Походження богів. Роботи і дні. Щит Геракла".

Переможця нагородили статуеткою та сертифікатом на 150 тис. грн.

"Сказати, що я зворушений, це майже нічого не сказати. Я ніколи не вирізняв себе серед колег і був би безмірно щасливий, коли б цю премію отримав кожен із тих, хто претендував на неї. Але так сталося, що обрали мене, то ж я щиро дякую громаді міста Львова, засновникам премії, членам журі та всім тим, хто мене щоденно підтримує", – наголосив Содомора.

Додамо, минулого року Андрій Содомора отримав державну нагороду від Петра Порошенка, а в 2017-му був претендентом на Шевченківську премію. У 2015 році Варіанти говорили з прекладачам. Про його інтелектуальну біографію можна прочитати тут

Нагадаємо, цьогоріч Львівська міськрада передбачила 700 тис. грн на промопродукцію титулу Місто літератури ЮНЕСКО. 

Зазначимо, у грудні 2015 року Львів увійшов до Мережі креативних міст ЮНЕСКО, здобувши титул Місто літератури ЮНЕСКО, а у 2018 році заснував Премію міста літератури ЮНЕСКО, що присуджується автору або перекладачеві за оригінальний або перекладний художній твір, що вперше опублікований українською мовою.

У 2018 році лауреатом Премії міста літератури ЮНЕСКО став Петро Яценко, якого нагородили статуеткою та сертифікатом на 150 тисяч грн за роман "Нечуй. Немов. Небач". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.