Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

село Малі Підліски

патрульна поліція

Понеділок, 11 листопада 2019, 10:10

На в'їзді до Львова з Києва аграраії перекрили трасу

село Малі Підліски

У селі Малі Підліски майже 100 фермерів вивезли трактори та перекрили дорогу через протест проти зняття мораторію на продаж землі.

Про це повідомила прес-служба Патрульної поліції у Львівській області.

Сьогодні, о 9:30 годині в селі Малі Підліски на трасі Київ–Чоп аграрії перекрили рух транспорту в знак протесту проти продажу земель сільськогосподарського призначення. Орієнтовно 100 фермерів привезли з собою 14 тракторів, та безперервно ходять по пішохідному переході.

"Отже близька 100 осіб ходять по пішохідному переході. Там є сільськогосподарська техніка, яка теж задіяна в акції і начебто пропускає на пішохідному переході людей. Пропускають транспорт з дітьми. Накопичення трнпортних засобів значне. На стаціонарному пості патрульні скеровують транспортні засоби в обїзд" – повідомили в патрульній поліції. 

Учасники акції вимагатимуть відкликати обидва законопроєкти щодо ринку землі, (№2178, №2178-10), оскільки вони спрямовані на повну олігархізацію аграрного сектору і тотальне знищення малого та середнього фермера.

"Завтра на сесії Верховної Ради планують розгляд, які дозволять узаконити оборудки з землею крупним холдингам та аграрним підприємствам та іноземним компаніям. Це унеможливить подальший розвиток українскього села, а відповідно держава втрачає своїх годувальників, адже крупні холдинги не виробляють тру продукцію, яка потрібна українському народові" – повідомив голова Асоціації фермерів Львівщини Ярослав Кардаш.

За його словами акція є попереджувальна і триватиме годину, після чого активісти вирішать подальші дії. 

Ще 7 листопада активісти анонсували масштабні акції протесту проти зняття мораторію на продаж землі у всіх областях України.

Нагадаємо, на початку вересня президент Володимир Зеленський доручив ухвалити закон про скасування мораторію на продаж землі до 1 грудня 2019 року. У зв'язку з цим у вересні активісти збирались під Львівської ОДА з протестом проти зняття мораторію. 

Також, згідно з опитуванням проведеним соціологічною групою "Рейтинг", третина українців вважає, що запровадити продаж с/г земель можна тільки після всеукраїнського референдуму.

Додамо, мораторій на продаж землі введений в Україні в 2001 році. На початку жовтня 2016 року Верховна Рада продовжила його до 2018 року. 21 грудня Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі ще на 1 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.