Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олексій Гончарук

Четвер, 14 листопада 2019, 10:44

Гончарук обіцяє потепління у Новояворівську та Новому Роздолі за декілька днів

Олексій Гончарук

Нафтогаз залишив своїх представників на Новояворівській ТЕЦ, щоб укласти нові трудові договори та запустити станцію за декілька днів. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Вчора під час робочої поїздки на Львівщину Прем'єр-Міністр України Олексій Гончарук повідомив, що Новояворівську ТЕЦ запустять за декілька днів.

За його словами на ТЕЦ вже прибули представники "Нафтогаз Тепло", які повинні укласти з працівниками трудові договори та здійснити перші виплати по зарплаті. Лише за таких умов робочі ТЕЦ погодились вийти на роботу. 

Як наголосив Гончарук, державна компанія "Нафтогаз" не допускатиме протермінувань у виплатах. 

Після візиту на Новояворівську ТЕЦ, прем'єр поїхав до Нового Роздолу, де ситуація з опаленням ще гірша. Зазначимо, крім заборгованості зі зарплати та ТЕЦ, там ще не ліквідували пориви. 

У зриві опалювального сезону в обох містах Гончарук звинувачує "сумнівну управляючу компанію" "Гарант Енерго М" та АРМА.

"За результатами сьогоднішнього візиту ми дамо оцінку кожному чиновнику, який відповідає за цей регіон. Я вважаю, що очільник ОДА (Маркіян Мальський) зробив все можливе, щоб вирішити ситуацію. На мою особисту думку, відповідальність повинна нести сумнівна приватна компанія, яка управляла ТЕЦ. Заборгованості на рівному місці не з'являються. Але це питання набато довше. Зараз головне дати тепло" – наголосив він.

Крім того, Гончарук заявив, що був дезінформований про реальні масштаби проблеми в Новояворівську та Новому Роздолі. 

Нагадаємо, сьогодні АРМА розірвала угоду з управителем Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ ПП "Гарант Енерго М" та визначила новою управляючою компанією в скороченій переговорній процедурі "Нафтогаз Тепло". 

Додамо, 18 жовтня Львівська ОДА визнала ситуацію з опаленням у цих містах "надзвичайною", а 25 жовтня через критичну ситуацію на Новороздільській ТЕЦ мер Нового Роздолу та його заступник подали у відставку. Крім цього міськрада Нового Роздолу відмовилася від коштів резервного фонду для запуску ТЕЦ.

Також депутати Львівської облради звернулися до уряду з проханням виділити кошти з держбюджету для врегулювання надзвичайної ситуації із стартом опалювального сезону у цих містах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.