Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Середа, 30 жовтня 2019, 10:55

Облрада Львівщини просить в уряду кошти на опалювальний сезон у Новому Роздолі та Новояворівську

сесія облради

Львівські депутати просять виділити кошти з Державного бюджету України, для врегулювання надзвичайної ситуації із стартом опалювального сезону.

Вчора, 29 вересня, під час сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за звернення до Прем’єр-міністра України, Міністра фінансів України та Міністра розвитку громад та територій України щодо виділення коштів з Державного бюджету України з метою недопущення зриву опалювального сезону в містах Новий Розділ і Новояворівськ Львівської області.

У зверненні депутати зазначили, що приватне підприємство "Гарант Енерго М", як управитель ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія-Новий Розділ" не впоралося із покладеними на нього обов'язками. У результаті цього 60 тисяч жителів цих міст та дитячі садочки, школи і лікарні, можуть залишитися без опалення.

З метою запобігання виникненню надзвичайної ситуації з резервного фонду обласного бюджету виділили 1,9 млн грн.

"Можливості обласного бюджету Львівської області є недостатніми для вирішення цієї проблеми, наполегливо просимо надати фінансову допомогу з Державного бюджету України містам Новий розділ і Новояворівськ Львівської області з метою недопущення виникненню надзвичайної ситуації та вчасної подачі тепла в будинки мешканців Львівщини" – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 18 жовтня, Львівська ОДА визнала ситуацію з опаленням у цих містах "надзвичайною", а 25 жовтня через критичну ситуацію на Новороздільській ТЕЦ сьогодні мер Нового Роздолу та його заступник подали у відставку. Крім цього міськрада Нового Роздолу відмовилася від коштів резервного фонду для запуску ТЕЦ.

Також ще 10 вересня депутати Львівської облради звернулися до уряду та АРМА з проханням посприяти з відновленням опаленння та гарячої води до Новояворівська та Нового Роздолу й звинуватили у бездіяльності управителя арештованих ТЕЦ братів Дубневичів.

За даними Укртрансгазу, управитель арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ заборгував 388 млн грн й для подальшого постачання газу необхідно виплатити заборгованість.

 Додамо, наприкінці вересня 2018 року тендерний комітет АРМА обрав компанію "Гарант Енерго М" управителем активів, арештованих у рамках кримінального провадження щодо ТОВ "Енергія-Новий Розділ" і ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" й звинуватило керівництво арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, які належать Дубневичам, у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.