Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Новояворівська ТЕЦ

arma.gov.ua

Четвер, 24 жовтня 2019, 10:20

Управитель арештованих ТЕЦ Дубневичів заборгував Укртрансгазу майже 388 мільйонів

Новояворівська ТЕЦ

Укртрансгаз вимагає від управителя арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ виплатити заборгованість для подальшого постачання газу.

Про це повідомиоа прес-служба АТ "Укртрансгаз".

Станом на 22 жовтня, ПП "Гарант Енерго М", управитель арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, має заборгованість перед Укртрансгазом на майже 388 млн грн за період з листопада 2018 до квітня 2019 років.

Із цих коштів 370,6 млн грн становить борг за несанкціоновані відбори газу, 16,9 млн грн – за транспортування та 0,2 млн грн – за обслуговування вузлів обліку газу на газорозподільних станціях спеціалістами Укртрансгазу.

"Накопичена заборгованість та відсутність жодних дій з її урегулювання унеможливлює подальше постачання газу для "Гарант Енерго М".

Господарський суд міста Києва у вересні-жовтні 2019 року прийняв рішення про задоволення трьох позовів АТ "Укртрансгаз" до ПП "Гарант Енерго М" про стягнення вищевказаної заборгованості. Укртрансгаз готовий до врегулювання питання щодо реструктуризації боргів, щоб забезпечити вчасне підключення до тепла споживачів підприємства-боржника, однак жодних кроків з боку представників "Гарант Енерго М" наразі не вчинено" – повідомляють у АТ "Укртрансгаз".

Нагадаємо, минулого тижня засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки визнало ситуацію з опалювальним сезоном у Новояворівську та Новому Роздолі надзвичайною "через неспроможність управляючої компанії виконати свої зобов'язання". Тоді ж голова Львівської ОДА Маркіян Мальський заявив, що планує звернутися до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука із закликом скликати позачергове засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС, щоб розглянути питання з опалювальним сезоном у цих містах.

Також ще 10 вересня депутати Львівської облради звернулися до уряду та АРМА з проханням посприяти з відновленням опаленння та гарячої води до Новояворівська та Нового Роздолу й звинуватили у бездіяльності управителя арештованих ТЕЦ братів Дубневичів.

Додамо, наприкінці вересня 2018 року тендерний комітет АРМА обрав компанію "Гарант Енерго М" управителем активів, арештованих у рамках кримінального провадження щодо ТОВ "Енергія-Новий Розділ" і ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" й звинуватило керівництво арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, які належать Дубневичам, у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.