Сокільникам не дозволили створити окрему ОТГ

П'ятниця, 22 листопада 2019, 12:27

Сокільники поки що не можуть утворити ОТГ, бо проекти рішень сільради суперечать Конституції України. 

Про це йдеться у розпорядженні №1350 голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського від 21 листопада 2019 року. 

Львівська ОДА визнала проекти рішень Сокільницької сільради щодо утворення окремої територіальної громади (ОТГ) такими, що суперечать Конституції. 

У висновку щодо невідповідності цих рішень Законам України зазначено, що створення Сокільницької ОТГ не передбачено перспективним планом формування територій громад Львівської області.

Крім того сільрада не вказала у документах, які організаційні заходи для об'єднання громади та завершення повноважень ради і голови провела. 

Саме тому проекти рішень Сокільницької сільради повернули на доопрацювання. 

Нагадаємо, 18 листопада мешканці Сокільників, Басівки та Годовиці влаштували пікет під будівлею Львівської ОДА з вимогою внести Сокільницьку ОТГ (Сокільники – центр, Басівка, Годовиця) в Перспективний план формування територій громад Львівської області.

Тоді страйковий комітет Сокільницької громади у Facebook повідомив, що мешканці цих сіл категорично проти їхнього приєднення до міста Львова, натомість люди хочуть створити Сокільницьку ОТГ.

Активісти заявляли, що у випадку подальшого ігнорування громади, вони будуть блокувати не лише ключові автошляхи, які проходять через Сокільники, а й створити "нельотні" умови для Львівського аеропорту імені Данила Галицького, що також частково знаходиться на території села Сокільники. 

Додамо, 19 листопада мітингувальники знову вийшли на акцію під Львівську ОДА.  

Мітки: децентралізація, Маркіян Мальський, новини львова, об'єднані територіальні громади, ОТГ на Львівщині, розпорядження, Сокільники