Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Ганущин

Понеділок, 25 листопада 2019, 13:42

Ганущин ніяк не заспокоїться з кульпарківською ідилією в селі Заклад

Олександр Ганущин

Олександр Ганущин заявив, що питання переєрестрації Львівської психіатричної лікарні у село Заклад знову розглядатимуть.

Про це сьогодні повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин під час представлення свого звіту.

За його словами, реорганцізація Львівської обласної психіатричної лікарні, потрібна тому що, об'єктом на 50% користуються мешканці міста, за яких відповідає міська рада. Натомість цього року облрада отримала від міської влади допомогу лише 2%.

"Це і зумовлює нашу ініціативу, яка полягає в тому, що є просто пошук ресурсу. Якби ми могли домовитися про те, що міська рада готова сама виділяти по 10-20 мільйонів щорічно на діяльність пов'язану з розбудовою Львівської обласної психіатричної лікарні, то думаю цієї б проблеми не було" – пояснив Олександр Ганущин.

Він також зазначив, що протягом трьох років посадові особи Львівської міськради затримували питання пов'язані із затвердженням земельної ділянки лікарні на вул. Кульпарківській, чим унеможливлювали будь-який ремонт та реконструкцію приміщення.

"Вони про це прекрасно знали і питання, яке виникло в червні цього року було не планове, а просто від жадібності окремих посадовців міськради, які спочатку вирішили відібрати частину землі психлікарні, а потім вирішили відібрати всі 18 га, але такий шматок уже не вліз в горло" – додав  Олександр Ганущин.

Крім цього, він заявив, що обласна рада планує пізніше повернутися до питання ліквідації КНП Львівської обласної ради "Львівська обласна психіатрична лікарня "Заклад", що знаходиться у селі Заклад Миколаївського району та приєднання лікарні до КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня", що на вул. Кульпарківській, 95 у Львові, перереєструвавши психіатричну лікарню зі Львова у це село.

"Така ініціатива буде мати місце, тому що ми гроші рахуємо, і я вважаю, що для лікарень, які перебувають у критичному стані, такому як психлікарня навіть 7-10 мільйонів на рік це є величезні гроші. Якщо внаслідок переєстрації такі гроші можуть бути знайдені, то все в наших руках" – поянив голова Львівської ОДА.

Нагадаємо, 19 листопадапід час сесії Львівської обласної ради депутати не дозволили реорганізувати Львівську психіатричну лікарню та перенести її у село Заклад на Миколаївщині.

Тоді ж депутати трьох фракцій направили звернення до голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського з проханням звільнити з посади Ірину Микичак.

Додамо, у жовтні голова Львівської ОДА Маркіян Мальський заявляв, що планує домовитися, щоб медичні заклади області співфінансували з міського бюджету Львова. За його словами обласні лікарні фінансують з обласного бюджету, а більшість пацієнтів є мешканцями Львова, відтак місто повинно співфінансувати такі медичні заклади. 

 

Раніше Варіанти проаналізували ситуацію із скандалами щодо зменшенням території Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні у статті "Кульпарківський водевіль".  

В 2017 році Варіанти також писали про Львівську психіатричну лікарню.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.