Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Юраш

Середа, 27 листопада 2019, 17:40

Юраш може очолити Держслужбу з етнополітики та свободи совісті

Андрій Юраш

Львівський релігієзнавець Андрія Юраш претендує на посаду голови Держслужби з етнополітики та свободи совісті.

Про це повідомив директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш на своїй сторінці у Фейсбуці.

Експертна Рада з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій Міністерства культури України, уряду направила звернення до президента Володимира Зеленського через зрив конкурсу на посаду голови Держслужби з етнополітики та свободи совісті, на яку претендує Андрій Юраш.

"Дуже хочеться вірити, що це насправді є конкурс, а не фарс з призначенням кимось, хто ситуативно зараз стоїть на високій посаді, але при цьому нічого не розуміє ні в ситуації загалом, ні в специфіці обох сфер (державно-церковних взаємин та забезпечення прав нацменшин), без чого виникнення нових ліній протистоянь і напруги буде неминучим" – наголосив Андрій Юраш. 

Нагадаємо, що у 2018 році екс-президент Петро Порошенко нагородив Андрія Юраша орденом "За заслуги" ІІІ ступеня. У травні цього року син Юраша, чинний нардеп від Слуги народу Святослав Юраш одружився в соборі Святого Георгія у Стамбулі. У списку кандидатів у народні депутати України від партії Слуга народу Святослав Юраш посідає 27 місце. 

Додамо, раніше Варіанти  спілкувалися з Андрієм Юрашем щодо релігійної ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.