Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Пластова

Четвер, 28 листопада 2019, 10:21

На Пластовій не виявили забрудення повітря

вул. Пластова

Дослідження показали, що вміст забруднюючих речовин в повітрі не перевищує нормативів разової гранично допустимої концентрації. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

21 листопада на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію "Встановлення приладу вимірювання забруднення повітря на вул. Пластовій, 13, з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення". Відтак, вчора хімічна лабораторія КП "Адміністративно-технічне управління" здійснила нові заміри стану забруднення атмосферного повітря.

"Хімічною лабораторією КП "Адміністративно-технічне управління" проведено відбір проб атмосферного повітря на контрольній точці № 1 (м.Львів, вул. Пластова, 13) у присутності мешканців будинку, для проведення досліджень на предмет забруднення аміаком (NH3), азоту діоксидом (NO2), сірчистим ангідридом ‎(SO2) та оксидом вуглeцю (CO)" – йдеться у повідомленні

Як зазначили у у департаменті містобудування, дослідження стану забруднення атмосферного повітря на контрольній точці № 1 на момент вимірювання показали, що вміст забруднюючих речовин не перевищує нормативів разової гранично допустимої концентрації. 

Водночас із відбором проб також визначили фізичні параметри повітря: атмосферний тиск, вологість, температура та швидкість руху повітря. Повторні дослідження заплановано провести наступного тижня. Дата та час будуть узгоджені з мешканцями.

Нагадаємо, на вул. Пластовій збудують сміттєпереробний завод, роботи мали стартувати вже у вересні цього року. 

У серпні цього року ЛКП "Зелене місто" повинно було відкрити станцію з компостування органічних відходів біля майбутнього львівського сміттєпереробного заводу, на вул. Пластовій, 13 до кінця цього місяця.

Зазначимо, у вересні минулого року львівські депутати не підтримали петицію про заборону будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13 та пошуки для цього нової земельної ділянки. Тоді ж міський голова Львова прокоментував соціальну напругу, що виникла у звязку з будівництвом сміттєпереробної станції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.