Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет ЛОДА

П'ятниця, 6 грудня 2019, 11:45

Сокільникам офіційно дозволили створити окрему ОТГ

пікет ЛОДА

Відповідне розпорядження оприлюднили у Львівській ОДА.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського від 5 грудня 2019 року.

Згідно з розпорядженням Маркіян Мальський зобов'язав затвердити висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень Сокільницької сільської ради та Годовицько-Басівської сільської ради "Про добровільне об’єднання територіальних громад".

"Затвердити висновок щодо добровільного об’єднання територіальних громад села Сокільники Сокільницької сільської ради Пустомитівського району Львівської області, сіл Годовиця, Басівка Годовицько-Басівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області в Сокільницьку об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селі Сокільники" – йдеться у розпорядженні.

В узагальненому висновок зазначено, що Проекти рішень Сокільницької сільської ради та Годовицько-Басівської cільської ради "Про добровільне об'єднання територіальних громад" відповідають Конституції та законам України

"За умови додержання основних умов добровільного ОТГ, визначених у статті 4 Закону, а саме: врахування при прийнятті pішень щодо добровільного об'єднання територіальних громад історичних, природних, етнічних, культурних та інших чинників, що впливають на соціально-економічний розвиток ОТГ, якість та доступність публічних послуг, що надаються в об'єднаній територіальній громаді, не повинні бути нижчими, ніж до об'єднання" – вказано у тексті висновку.

Нагадаємо, 18 листопада мешканці Сокільників, Басівки та Годовиці влаштували пікет під будівлею Львівської ОДА з вимогою внести Сокільницьку ОТГ (Сокільники – центр, Басівка, Годовиця) в Перспективний план формування територій громад Львівської області.

Тоді страйковий комітет Сокільницької громади у Facebook повідомив, що мешканці цих сіл категорично проти їхнього приєднення до міста Львова, натомість люди хочуть створити Сокільницьку ОТГ.

Додамо, 19 листопада мітингувальники знову вийшли на акцію під Львівську ОДА. 

Після цього, Василь Лозинський заявив, що у Львівській ОДА опрацювали документи для створення Сокільницької ОТГ на відповідність їх до Конституції України і незабаром оприлюднять офіційне розпорядження щодо створення Сокільницької ОТГ.

Зазначимо, 5 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати схвалили зміни до Перспективного плану формування територій громад Львівської області, в який внесли  Сокільницьку сільську громаду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.