Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Зеленський

Четвер, 19 грудня 2019, 11:21

НАБУ закликає Зеленського ветувати закон про зняття недоторканості

Володимир Зеленський

Зняття депутатської недоторканості може знизити ефективність розслідувань щодо злочинів парламентарів. 

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупнційного бюро України. 

НАБУ закликає Президента Володимира Зеленського ветувати закон про зняття депутатської недоторканості. 

В антикорупційному бюро вважають, що закон може знизити ефективність розслідування злочинів парламентарів, призвести до процесуальних проблем та дозволити уникнути відповідальності.

Зазначимо, Генеральний прокурор стане єдиним в Україні, хто зможе почати розслідування кримінального правопорушення, що вчинив народний депутат України. 

Нагадаємо, 18 грудня, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект №2237 про недоторканність народних депутатів України, поданий нардепами із фракції "Слуга народу". Це рішення підтримав 291 народний депутат.

Додамо, 3 вересня Верховна Рада внесла зміни в Конституцію щодо скасування недоторканності народних депутатів, а 11 вересня цього року президент Володимир Зеленський підписав цей закон. 

Політичні експерти вважають, щоб остаточно позбутися недоторканності її необхідно викреслити з усіх законів, а не лише з Конституції України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.