Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Голосківське кладовище

Вівторок, 24 грудня 2019, 16:09

Найбільше кремацію у Львові підтримують львів'яни у громадському шлюбі та самотні

Голосківське кладовище

Дві третини львів'ян, які підтримують кремацію, є самотніми (61,0%) або перебувають у громадянському шлюбі (66,7%). 

Інститут міста провів соціологічне дослідження, в рамках якого виявив ставлення львів'ян до будівництва крематорію у Львові. 

Відповідно до результатів, чим молодшими є опитані, тим більше вони пітримують альтернативні способи поховання. Серед осіб віком від 18 до 30 років за кремацію виступають 60%. У віковій групі 31−45 до спалювання нормально ставляться вже менше людей –  57,6%. Серед них чоловіки підтримують кремацію більше, ніж жінки.

Крім того, дослідження показало, що конфесія не впливає на ставлення львів'ян до будівництва крематорію. Різниця між позиціями греко-католиків і тих, хто відвідує автокефальну церкву незначна – всього 4%. Тобто для кожного другого релігійного мешканця Львова біопоховання є лише одною з альтернатив, а не правилом.

Дві третини опитаних львів'ян, які позитивно ставляться до будівництва крематорію, є самотніми (61,0%) або перебувають у громадянському шлюбі (66,7%). 

"Припускаємо, що це пов’язано із стилем життя цих когорт, які є більшою мірою мобільними та нестабільними щодо своїх планів на завтра. А ось серед опитаних, які перебувають у шлюбі, частка тих, хто підтримує біопоховання, становить 47,0%. Можливо ці люди більшою мірою вкладають символічне значення у поховання та збереження сімейної традиції, яка б гуртувала родину" –  зазначила керівниця КУ Інститут міста Тетяна Приходько. 

Зазначимо, традиційне поховання у Львові коштує ~ 8 тис грн (без поминального обіду та панахиди). Вартість всієї послуги у Києві становить 4,3 тис. грн (з них процедура саме спалення – 445 грн, а урна – 830,00 грн).

Нагадаємо, 19 вересня у Львові провели публічну консультацію щодо доцільності будівництва крематорію. 

За даними управління інженерного господарства Львова, через 2-3 роки у місті зовсім не залишиться вільних ділянок для традиційних захоронень у землю. 

Додамо, за день до цього львівські депутати на сесії не підтримали електронну петицію про відкриття крематорію у Львові, хоча міський голова Андрій Садовий створив робочу групу щодо будівництва крематорію ще 19 червня. Перше її засідання відбулося в липні. На ньому запропонували виокремити відповідну земельну ділянку ділянку, площею 2,2 га поблизу Голосківського цвинтаря.

Додамо, що сільради поблизу Львова відмовилися виділити землю для будівництва крематорію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.