Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

стадіон "Україна"

П'ятниця, 24 січня 2020, 11:22

Карпати звинуватили Козловського через голосування за стадіон Україна

стадіон "Україна"

Карпати звинувачують Григорія Козловського у провалі голосування за надання клубу в оренду територію стадіону "Україна".

Про це повідомляє прес-служба ФК "Карпати".

Вчора, 23 січня, на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали рішення про надання ФК "Карпати" в оренду на пільгових умовах територію стадіону "Україна" на вул. Липова Алея, 5. "За" проголосувало лише 18 депутатів, що є недостатнім для ухвалення рішення. Натомість 13 депутатів утрималися, а 25 – не голосували.

Як заявив виконавчий директор ФК Карпати Ростислав Ящишин, надання стадіону в оренду клубу дозволило б провести реконструкцію стадіону та спорудити спортивно-відпочинковий комплекс, проте через депутата Львівської міської ради Григорія Козловського, який виступив проти цього рішення, депутати не підтримали надання земельної ділянки в оренду клубу.

"Мер Львова Андрій Садовий запросив керівництво клубу на зустріч до Ратуші "на каву", де ми доволі конструктивно поспілкувались про проект реконструкції стадіону і про пов’язані з ним питання, зокрема – щодо необхідності оформлення оренди землі, що мало б дати поштовх для розвитку клубу. Однак "біда" прийшла звідти, звідки її точно ніхто не чекав. Дуже боляче про це говорити, однак маємо, зокрема, "подякувати" "відомому" депутату міської ради, президенту ще одного львівського футбольного клубу, який відверто і активно агітував депутатський корпус не підтримувати питання "Карпат".

Саме тому депутату, який нещодавно зізнавався у безмежній любові до "Карпат", цитую: У Львові повинна бути Народна команда. Власниками якої дійсно має бути народ, обласна і міська влади, бізнесмени... Ми, львів’яни, робимо одну велику справу. Я мрію про футбольну вертикаль у Львові, вершиною цієї піраміди були, є і будуть "Карпати". Я хочу, щоб у нашому місті була команда, яку всі будуть любити не словами, а грошима. Хто скільки може. Я мрію про Народну команду... Мають підключитися і місто, і область, і бізнесмени. Скільки зберемо, такого рівня отримаємо команду. Але це буде наша команда. Ми змусимо, навчимо і допоможемо любити цю команду (Григорій Козловський)" – йдеться у повідомлення клубу.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року працівники клубу надіслали відкритий лист міському голові Львова Андрію Садовому з вимогою передати їм  у довгострокову пільгову оренду землю стадіону "Україна". Ростислав Ящишин також заявляв раніше, що якщо втілити цей проект у життя, то клуб стане конкурентоспроможним.

А 11 липня 2019 року року Львівська міськрада дозволила "Карпатам" забудувати стадіон "Україну", тоді депутати затвердили детальний план території, який передбачає масштабну реконструкцію стадіону "Україна".

Додамо, ФК "Карпати" хоче збудувати на території стадіону "Україна" 2 готелі, спортивну школу, 4 паркінги та банкетний зал.

Раніше Варіанти писали про нові надії львівських вболівальників перед початком сезону 2019/20.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.