Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Григорій Козловський

П'ятниця, 24 січня 2020, 16:50

Козловський порадив Карпатам пити сік і не погрожувати своїм кварталом

Григорій Козловський

Григорій Козловський заявив, що ФК Карпати має перейти у комунальну власність Львівської міськради, яка повинна фінансувати клуб.

Президент футбольного клубу Рух Григорій Козловський у своєму відеозверненні відреагував на звинувачення з боку виконавчого директора "зелено-білих" Ростислава Ящишина та запропонував альтернативне рішення по порятунку Карпат.

"Я так розумію, що Карпати на сьогодні зійшли з розуму. Вони шукають цапа-відбувайла – на кого показати пальцем, хто винуватий. Не може так бути, що весь світ їм винен. Може, причину вартує пошукати у собі? Може, там щось не так? Тому дане звинувачення є абсурдним, безглуздим і ще й смішним" – заявив Григорій Козловський.

Він вважає, що виділення землі ФК Карпати на стадіоні Україна – це афера.

"Я не буду приймати участь у цій афері, це чергова афера і низькосортний шантаж. Якась офшорна кіпрська компанія хоче забрати дану землю. А яке відношення до Карпат має ця фірма? А яка гарантія, що Карпати не вилетять? Яка гарантія, що коли вони вилетять, не помре футбол взагалі у Львові? Є Рух, Львів, завтра може з'явитися Карпати-1963. Все може бути в житті. То де ми маємо грати? То нам треба буде їздити на Кіпр і просити дозволу, щоб грати у футбол. Після цього футбол помре, тому що дальше Першої ліги ніхто ніде грати не буде. Бо на "Арені Львів" грати дорого. І не завжди дозволяють" – додав Григорій Козловський.

Він вважає, для того щоб вирішити пробелми ФК Карпати має перейти у власність міста, яке повинно фінансувати клуб.

"Якщо хтось хоче дійсно врятувати Карпати і допомогти, то я вам даю слово, що на наступну сесію я стану автором ухвали, де я запропоную депутатам прийняти Карпати у власність міста і зробити програму з виділенням по 50 млн грн на рік, і програму зробити на 5 років. Звернутися в обласну раду хай вона допоможе, звернутися до бізнесменів. Але перший крок, ініціатором даної ситуації має стати міська рада, і вона має зробити внесок грошима. Оце і є спасіння Карпат, а сьогоднішня афера це було так на "атчепись" – пояснив Григорій Козловський.

Нагадаємо, вчора , 23 січня, на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали рішення про надання ФК "Карпати" в оренду на пільгових умовах територію стадіону "Україна" на вул. Липова Алея, 5. "За" проголосувало лише 18 депутатів, що є недостатнім для ухвалення рішення. 

Після цього, Карпати звинуватили Григорія Козловського у провалі голосування за надання клубу в оренду територію стадіону "Україна".

Через це міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львівська міськрада вдруге винесе на сесію розгляд питання про надання ФК "Карпати" в довготривалу оренду земельну ділянку на вул. Липова Алея.

Додамо, Наприкінці листопада минулого року працівники клубу надіслали відкритий лист міському голові Львова Андрію Садовому з вимогою передати їм  у довгострокову пільгову оренду землю стадіону "Україна". Ростислав Ящишин також заявляв раніше, що якщо втілити цей проект у життя, то клуб стане конкурентоспроможним.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.