Мешканці Голоско проти будівництва житлового кварталу на території озера Стосіка

Вівторок, 28 січня 2020, 13:35

Громада мікрорайону зареєстрували петицію з проханням не забудовувати рекреаційну зону озера Стосіка.

28 січня, на порталі е-петицій Михайло Лишак зареєструвув петицію з вимогою не вносити зміни до Детального плану території мікрорайону Голоско, які передбачають знищення озера Стосіка та будівництво нового житлового комплексу.

За словами автора петиції, на території мікрорайону Голоско, а саме на вул. Замарстинівській, навпроти буд. 270-274, існує рекреаційна зона з досить давнім озером Стосіка та прилеглою до нього рекреацією. Однак згідно зі змінами до ДПТ цю рекреаційну зону планують перетворити в зону житлової забудови.

"Громада мікрорайону проти такого перетворення (внесення змін в ДПТ) оскільки це може призвести до знищення озера, зменшить територію рекреації на 16%!!!, ще один житловий комплекс створить додаткове навантаження на існуючу соціальну та інженерну інфраструктуру. Просимо вас допомогти нам зберегти унікальний куточок Львова зі своєю неповторною давньо. Історією, прекрасним рекреаційним потенціалом" – йдеться у тексті петиції.

Крім цього, автор зазначив, що прилегла зона озеленення на сьогодні занедбана, захаращена та практично знаходиться в жалюгідному стані. Громада Голосок у 2019 році намагалася подати громадський бюджет на початок облагородження рекреації, але проект відхилили на етапі затвердження.

Наразі петиції набрала 41 голос із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Мітки: Будівництво у Львові, детальний план, електронна петиція, Замарстинівська, новини львова, озера у Львові, рекреаційний туризм