Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Винниківський ринок

google.com.ua

П'ятниця, 22 березня 2024, 11:43

Архітектурний конкурс Коломєйцева перетворить Винниківський ринок на 8 чудо світу

Винниківський ринок

У місті проведуть архітектурний конкурс щодо забудови території вул. Личаківської поблизу Винниківського ринку у Львові.

Сьогодні, 22 березня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради головний архітектор Львова Антон Коломєйцев повідомив про організацію та проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вул. Личаківської, вул. Солодовою, вул. І. Вишенського у Львові.

Як пояснив Антон Коломєйцев, архітектурний конкурс організовується відповідно до пункту ухвали Львівської міськради про розроблення детального плану території у районі вул. Личаківської, вул. Солодовою, вул. І. Вишенського.

"Цей детальний план передбачає трансформацію території на вул. Личаківській, що знаходиться в історичному середовищі й цим рішенням пропонується зафіксувати важливі параметри для такого конкурсу" – наголосив Коломєйцев.

За результатами конкурсу буде сформоване завдання на розробку цього детального плану. Проєктантам пропонують опрацювати план території в межах Винниківського ринку.

Основними вимогами до проєкту є:

- збереження наявного історичного середовища, в тому числі дотримання всіх вимог, затверджених історико-архітектурним опорним планом Львова;

- необхідність збереження загальнодоступної та відкритої ринкової функції на цій території;

- необхідність формування на території збалансованої та не переущільненої міської архітектури, адаптація нових об'єктів до будинків, з яким вони межують;

- підземний паркінг з достатньою кількістю паркомісць для всіх нових об'єктів, які будуть тут сформовані;

- збереження двох мозаїк, які тут знаходяться (перенесення або консервація).

Також управління архітектури та урбаністики Львівської міськради повинне оголосити архітектурний конкурс, розробити його програму та умови, затвердити склад журі.

Нагадаємо, у 2022 році депутати Львівської міськради затвердили розробку детального плану території у районі вул. Личаківської, вул. Солодової, вул. І. Вишенського, вул. Харківської, ініціатором якого виступило ПП "Галицький шлях", що належить депутату Львівської міськради від ЄС Олексію Різнику.

У вересні 2022 року ринок "Винниківський", що належав доньці ексдепутата Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Григорія Козловського Софії Максимець, перейшов у власність цієї фірми.

Додамо, у червні 2021 року виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво Львівською державною музичною школою № 4 школи мистецтв з концертним залом на вул. Личаківській, 105 у м. Львові.

Нагадаємо, у січні 2020 року Львівська міськрада замовила ремонт вул. Личаківської за 184 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.