Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

велосипед

Понеділок, 3 лютого 2020, 14:32

У Львові просять облаштувати більше велопарковок

велосипед

Львів'яни просять облаштувати велопаркінги біля навчальних закладів, поліклінік, лікарень, супермаркетів та біля кожного житлового будинку.

3 лютого, на порталі е-петицій Назар Качмар зареєструвув петицію з вимогою облаштувати у Львові парковки для велосипедів.

За словами автора петиції, Львів одне з перших міст в Україні по кількості велосипедних доріжок і все більш популрянішими стають доставки на велосипеді, однак через відсутність велопарковок водії двохколісних змушені пришпиляти велосипед до стовпів та дерев.

"На жаль, не завжди є місце де можна залишити велосипед, через це люди змушені пришпиляти велосипед до всього що кидається в очі (дерево, перило під'їзду, дорожній знак) це досить незручно та й досить не гарно дивиться в цивилізованому місці. Через це прохання до міської влади встановити велопаркінги біля таких закладів: навчальні заклади (школи, садочки, коледжі, університети), поліклініки, лікарні, магазини, супермаркети, ринки, також було б добре встановити хоча б по одному велопаркінгу біля кожного житлового будинку" – йдеться у тексті петиції.

Наразі петиції набрала 1 голос із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Додамо, з 2020 року в Україні впровадять велосипедні держстандарти.

Зазначимо, наприкінці серпня для велосипедистів розробили окремий додаток у Google Maps, а у 2017 році Варіанти проаналізували ситуацію, яка склалася у Львові між пішоходами та велосипедистами, у статті "Неписані правила для велосипедистів".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.