Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

акція протесту

Четвер, 6 лютого 2020, 13:05

Активісти пікетують Львівську прокуратуру через вручення підозри Софії Федині

акція протесту

Близько 30 людей влаштували акцію протесту на підтримку Софії Федини та Марусі Звіробій.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 6 лютого, під Львівською прокуратурою відбувся пікет проти свавілля влади. Близько 30 людей з плакатами з написами "Ні політичним реперсіям" та "Сьогодні Звіробій і Федина, завтра можеш бути ти" вийшли на підтримку Софії Федини та Марусі Звіробій. Протестувальники стояли з прапорами України та символікою партії "Європейська Солідарність".

"Основним поштовхом сьогоднішньої акції є вручення сьогодні Софії Федині та Марусі Звіробій підозри про погрозу вбивства Володимира Заленського на підставі їхнього стріму, в якому вони виступили на захист наших бійців на передові, проти їх приниження президентом" – розповіла учасниця "ГО Справа Громад Львів" Уляна Дідич.

Учасники акції вимагали зупинити політичні репресії та повернутися до демократичного розвитку України. Люди кричали "Ганьба" та "Ні політичним репресіям", однак до протестувальників ніхто з працівників прокуратури не вийшов.

"Ми не дамо образити Софію Федину та Марусю Звіробій. Мені дуже сумно через те, що влада займається не розвитком нашого суспільства, вона бореться зі своїми опонентами, які відстоюють українські цінності. Мені сучно, що чоловіки, які повинні берегти наш спокій, вони сьогодні бережуть людину, яка паплюжила Україну і називала її повією. Чому сьогодні не притягнули до відповідальності Президента України та всіх його поплічників?" – розповів учасник акції.

Акція протесту тривала близько години, оскільки за словами організторів, несприятлива погода.

Зазначимо, сьогодні Софію Федину викликали до ДБР для вручення письмового повідомлення про підозру.

Нагадаємо, 26 листопада 2019 року ДБР скерувало до Генпрокуратури та ВРУ проект повідомлення про підозру Софії Федині через погрозу вбивства президента Володимира Зеленського та надання згоди на притягнення її до кримінальної відповідальності – Федина спільно з Марусею Звіробій записала відео про спілкування Зеленського з людьми у військовій формі в Золотому Луганської області. 

У зв'язку з цим Олександр Качура подав заяву проти Федини до Генпрокуратури та ДБР. СБУ повідомила, якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що слова Федини і Звіробій були реальною погрозою, то йтиметься про ув'язнення.

Детальну історію Софії Федини після відео з Марусею Звіробій читайте у статті Варіантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.