Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вигульний майданчик

Понеділок, 10 лютого 2020, 16:00

У Львові просять створити більше майданчиків для вигулу собак

вигульний майданчик

У Львові створили електронну петицію з проханням облашутвати більше огороджених майданчиків для вигулу собак.

7 лютого, на порталі е-петицій Аполлінарій Островський зареєстрував петицію з вимогою збільшити кількість огороджених майданчиків для вигулу собак.

"Прошу вплинути на збільшення кількості огороджених майданчиків для вигулу собак...А також зобов'язати власників собак великих порід поза цими майданчиками одягати намордники на своїх улюбленців і тримати їх на поводку" – йдеться у тексті петиції.

Наразі петиції набрала 5 голосів із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Додамо, минулого року на сесії львівської міської ради презентували стратегію розвитку інфраструктури для вигулу собак, у рамках якої запланували створити нові майданчики для тварин та реконструювати старі.

Програму мають реалізовувати за  5 років. Загальна вартість запланованих кроків – понад 23 млн грн.  До 2023 року у Львові повинні облаштувати 34 прогулянкові маршрути, 24 вигульні майданчики та 17 тренувально-вигульних зон для собак (тварини бігають без повідків на спеціально обгородженій території). 

На прогулянкових маршрутах собаку можна вигулювати лише на повідку. А от території вигульних та тренувальних майданчиків обмежують спеціальною огорожею, щоб тварини бігали вільно. 

На весні цього року у Львові планують створити третій тренувально-вигульний майданчик для собак у парку Б. Хмельницького.

Зазначимо, Мінрегіон планував прописати більш чіткі вимоги до проектування майданчиків для вигулу собак. За новими ДБН на майданчиках повинні бути теалети та ванночки для миття собак. 

Минулого року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.