Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 20 лютого 2020, 13:22

У Львові створили департамент, який займатиметься створенням Львівської ОТГ

Львівська міськрада

Львівські депутати погодили створення департаменту агломерації у міськраді.

Сьогодні, 20 лютого, на сесії Львіської міської ради депутати внесли зміни до ухвали про структуру виконавчих органів Львівської міської ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів. "За" проголосували 37 депутатів.

Як заявила директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, йдеться про створення окремого департаменту агломерації, який підпорядковуватиметься заступнику міського голови з містобудування. До складу цього департаменту включили два управління, відтак загальну чисельність штат Львівської міськради збільшили на 20 осіб: з 1790 до 1810 осіб.

Департамент агломерації займатиметься реалізацією політики міської ради у сфері співпраці Львова та територіальних громад сіл, селищ, міст, що розташовані у зоні впливу міста для розвитку території міської агломерації, а тА також створенням умов для представництва інтересів мешканців сіл, селищ, міст, що розташовані у зоні впливу міста, у виконавчих органах міської ради.

До департаменту входитимуть управління міжмуніципального співробітництва департаменту міської агломерації (підготовка документів щодо ініціювання та проведення переговорів щодо співробітництва територіальних громад) та управління адміністрування приміської зони департаменту міської агломерації (подання на розгляд ради програм у сфері містобудування та реалізації заходів щодо спільного планування розвитку території міської агломерації у співпраці з територіальними громадами сіл, селищ, міст, а також щодо ініціювання підготовки містобудівної документації з планування території на місцевому рівні).

Нагадаємо, 13 лютого у місткраді повідомили, що напрацьовують варіант створення окремого департаменту агломерації.

Додамо, на початку січня Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів. Також раніше мешканці Винник виступили проти приєднання міста до Львівської ОТГ у форматі, який передбачає його ліквідацію, тому збирають підписи на підтримку цього рішення, а мешканці Брюхович на громадських слуханнях проголосували за створення власної об'єднаної громади і відмовилися увійти до складу Львівської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.