Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Зоряна Скалецька

Четвер, 27 лютого 2020, 10:16

Скалецька погрожує Винникам, попиваючи сік у новосанжарівському карантині

Зоряна Скалецька

Зоряна Скалецька звинувачує лікарів госпіталю у Винниках в невиконанні вказівок щодо проведення навчань у лікарні та ініціюватиме рослідування їхніх дій.

Про це повідомила в інтерв’ю "Українській правді" міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

За її словами, міністерство буде "розбиратися з діями медичних працівників" Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи у Винниках, які вимагають розслідування дії влади з приводу раптових симуляційних навчань у лікарні напередодні прильоту українців з Уханю.

"Якщо в нас тепер так будуть реагувати на навчання і будуть придумувати, чому і як, то нічого ми в країні не зробимо. В країні має бути порядок. Якщо кожен буде дозволяти собі зривати виконання тих чи інших рішень, то про яку ефективність в системі державного управління можна говорити за умови невиконання вказівок. Ми ще будемо розбиратися з діями медичних працівників, які ще з університету знають порядок таких навчань. Тому ці заяви лікарів, які лунали, вражають" – наголосила Зоряна Скалецька.

За її словами, вона обговорить події у Винниках із заступниками та керівниками департаменту і "розбиреться" з поведінкою лікарів так, щоб ситуація у лікарні змінилася.

"Однозначно ми будемо приймати рішення, які висновки зробити і як вплинути на ситуацію в цьому закладі" – додала Зоряна Скалецька.

Нагадаємо, що 19 лютого мешканці Винник заблокували в'їзд на територію госпіталю, боячись, що евакуйованих з Китаю українців помістять у цій лікарні через те, що у госпіталі раптово провели навчання щодо готовності закладу до госпіталізації хворих з коронавірусом. Внаслідок цього того ж дня голова Львівської ОДА Максим Козицький видав доручення припинити симуляційне навчання у Винниківському госпіталі і не переводити пацієнтів в інші стаціонари.

А вже 21 лютого нардеп від Слуги народу Святослав Юраш та ще 33 нардепи направили заяву до СБУ з вимогою порушити справу через протести у Винниках. За його словами, організатори, які спровокували протест у Винниківському госпіталі, хочуть зробити війну на Західній Україні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.