Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Понеділок, 2 березня 2020, 12:05

На Львівщині планують закупити 2,5 тисячі тестів на визначення коронавірусу

аптека

Сьогодні мають оголосити торги на закупівлю тест-систем для визначення коронавірусу на 500 тисяч гривень.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні під час брифінгу т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько заявив, що оголосять торги на закупівлю тест-систем для визначення коронавірусу.

"Попередньо ми планували закупівлю тестів на 500 тисяч гривень, але якщо в нас будуть повідомлення про те, що ми отримаємо тести і в якій кількості, то ми можливо зменшимо кількість тестів для закупівлі. Приблизно на цю суму можна придбати 25 панелей по 100 тестів, тобто 2,5 тисячі тестів" – пояснив Андрій Васько.

Він зазначив, що наразі при підозрі у хворого наявності коронавірусу аналізи направлятимуть у Київ. Коли на Львівщину направлять тест-системи із столиці, тоді зможуть визначити, яку точну кількість тестів необхідно закупити через тендерні процедури на потреби Львівської області.

Нагадаємо, у Львівській ОДА вирішили скерувати до 25 млн грн на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом та рекомендували відмінити усі масові заходи у області.

У МОЗ України повідомили, що тест-системи для виявлення коронавірусу першочергово отримають Львівська, Закарпатська та Чернівецька області, проте міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у області нема жодної тест-системи, яка б визначила наявність у людини коронавірусу.

25 лютого стало відомо, що хворих з підозрою на коронавірус утримуватимуть в санаторії "Немирів", а у Львівській інфекційній лікарні готові прийняти 300 хворих з підозрою на коронавірус.

Додамо, через пункти пропуску на Львівщині в Україну пропускають людей з підвищеною температурою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.