Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вигульний майданчик

Понеділок, 2 березня 2020, 14:00

У березні у Львові розпочнуть облаштовувати два нові майданчики для вигулу собак

вигульний майданчик

Один з них облаштують у Центральному парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького та на вул. Промисловій навпроти ЛКП Лев.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

У Львові з’явиться 97 майданчиків для вигулу собак. Відповідно до титульного списку, перші тренувально-вигульні майданчики облаштують у Центральному парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького та на вул. Промисловій навпроти ЛКП "Лев". На це у бюджеті передбачено 800 тис грн.

"Загалом ми плануємо по всьому місту розмістити 97 локацій, які будуть нанесені на відповідну мапу та перебуватимуть у загальному online-доступі. Також будемо облаштовувати три типи локацій: прогулянкові маршрути, маршрути, де власники собак можуть вигулювати своїх улюбленців на повідку, а також бази під тренувально-вигульний майданчик, які дадуть можливість власникам домашніх улюбленців вигулювати їх без повідка, вони будуть оснащені спеціальним сертифікованим обладнанням" – зазначив в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства Олександр Одинець.

За словами директорки ЛКП "Лев" Оксани Кошак, роботи з облаштування майданчика у Центральному парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького розпочнуться вже в березні. Відомо, що всі маршрути для вигулу собак матимуть відповідні таблички та контейнери для відходів.

На кожній локації буде QR-код, відсканувавши який можна буде перейти на загальну мапу, де будуть нанесені інші пункти вигулу, ветаптеки та ветклініки.

Загалом передбачається, що в місті буде 27 майданчиків для вигулу собак, на яких власники зможуть вигулювати своїх улюбленців без повідка, 21 закритий тренувально-вигульний майданчик та 49 прогулянкових маршрутів. Кожен проєкт матиме візуалізацію, яка буде оприлюднена для власників тварин та мешканців.

Нагадаємо, згідно з програмою створення інфраструктури для належного вигулу собак у Львові на 2019-2023 роки, загалом у місті планують створити 97 майданчиків для вигулу собак у парках, скверах, зелених зонах міста та у кварталах із щільною забудовою.

На весні цього року у Львові планують створити третій тренувально-вигульний майданчик для собак у парку Б. Хмельницького.

Зазначимо, Мінрегіон планував прописати більш чіткі вимоги до проектування майданчиків для вигулу собак. За новими ДБН на майданчиках повинні бути теалети та ванночки для миття собак. 

Минулого року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення. 

У лютому цього року у Львові створили електронну петицію з проханням облашутвати більше огороджених майданчиків для вигулу собак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.