Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Парк культури

Четвер, 5 березня 2020, 15:04

Розмір максимального фінансування Парку культури збільшили на 75 мільйонів

Парк культури

Львівські депутати збільшили статутний фонд ЛКП "Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького" до 125 млн грн.

Сьогодні, 5 березня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про збільшення статутного капіталу ЛКП "Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького". Це рішення підтримали 46 депутатів.

Статутний капітал "Львівського центрального парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького", що фінансується з бюджету Львова, збільшили на 75 млн грн, відтак він складатиме 125 млн грн.

Як пояснила начальниця управління культури Львівської міської ради Христина Береговська, станом на сьогодні статутний фонд цього підприємства складає 50 млн грн, його збільшили до 125 млн грн через ремонтні роботи, які планують провести на території парку, зокрема, відремонтувати вхід у парк, а також здійснити реконструкцію стадіону "Юність".

За її словами, наразі не йдеться про виділення коштів, а лише підняття верхньої межі того, скільки моштів у майбутньому може отримати це підприємство.

Зазначимо, у лютому цього року ЛКП "Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького" замовив реконструкцію спорткомплексу "Юність" за 25 млн грн. 

А у січні у Парку культури обіцяли встановити іменні лавки усім, хто придбає матеріали для їх виготовлення, у жовтні 2019 року заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко повідомив, що усі договори щодо торгівлі у Парку культури укладатимуть через ProZorro.

За чотири року у Парку культури встановили чотири нові атракціони, натомість списали атракціон "Дзвіночок" та "Сюрприз": у березні минулого року парк замовив новий атракціон "Літаюча машина", у листопаді 2018 року з балансу парку списали "Сюрприз", а у квітні 2019 року парк позбувся атракціону "Дзвіночок".

Варіанти зробили дроно- і фоторепортаж із "хоспісу роботів" – осіннього Парку культури, у якому доживають віку ретро-атракціони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.