Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Білогорща

google.maps

Четвер, 5 березня 2020, 16:41

До Білогорщі запустять громадський транспорт

Білогорща

Львівські депутати підтримали е-петицію з проханням запустити комунальний громадський транспорт до мікрорайону Білогорща.

Сьогодні, 5 березня, під час сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію з проханням запустити комунальний громадський транспорт для мікрорайону Білогорща. "За" проголосували 45 депутатів.

Зокрема, ще 10 грудня, на порталі е-петицій Ярина Білецька  зареєструвала петицію з вимогою запустити комунальний громадський транспорт для мікрорайону Білогорща, яка станом на 10 лютого 2020 року, набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

За словами автора петиції, мешканці Білогорщі потребують впорядкування перевезення маршруткою у вечірній час та святкові дні.

"Ввечері маршрутка їздить "як хоче" чи "як може" з огляду на різні суб'єктивні чи об'єктивні причини. Інколи уже після 20 години добратись додому не можливо. Водії з'їжджають з маршруту на Левандівці, можуть не зупинитись, коли зупиняє пенсіонер. Проблематичне добирання в вихідні та святкові дні-мізерна кількість автобусів на маршруті, великий інтервал і непередбачуваний графік руху" – йдеться у тексті петиції.

Саме тому Ярина Білецька вважає, що для того, щоб забезпечити права пасажирів, необхідно запустити комунальний громадський транспорт до Білогорщі.

Як розповів начальник управління транспорту міськради Орест Олеськів, проблему із перевізником, який обслуговує маршрути до Білогорщі, вже виправили, а надалі контролювати недобросовісних перевізників будуть через систему GPS.

Зазначимо, ще у 2018 році міськрада провела тендер щодо будівництва гравійної дороги від західного обходу Львова до мікрорайону "Білогорща", який виграла компанія "Онур". Завершення будівництва об'їзної дороги зі Львова до Білогорщі обійдеться місту у 28 мільйонів

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.