Шмигаль та міністри урочисто відмовились від премій до кінця 2020 року

Середа, 11 березня 2020, 18:20

Усі міністри уряду відмовились від своїх премій до кінця 2020 року.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів України прем'єр-міністр Денис Шмигаль, усі міністри до кінця цього року не отримуватимуть премії.

"Це політичне рішення, але воно важливе – міністри відмовились від своїх премій до кінця року і прийняли рішення, що питання премій міністрів на політичних посадах буде розглядатись за результатами роботи за рік", – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, поки що у міністрів лишається тільки заробітна плата, яка не має перевищувати п'ять середніх зарплат по Україні, також лишаються визначені законом надбавки. Зокрема, надбавка за інтенсивність не може перевищувати 30%.

Нагадаємо, у січні уряд встановив новий рівень зарплат і премій топ-чиновників, зарплата яких становитиме від 30 тис грн до 40 тис грн, а також прийняв рішення щомісяця публікувати інформацію про зарплати міністрів та їхніх заступників й показники ефективності їхньої роботи.

Додамо, заступниця міністра культури та екс-нардепка від Самопомочі Ірина Подоляк за три місяці роботи отримала майже 400 тис грн зарплати, її призначили на цю посаду у жовтні 2019 року.

4 березня Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра та проголосувала за призначення нового складу Кабінету міністрів України, який очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Мітки: Денис Шмигаль, зарплати, Кабінет Міністрів України, новини львова