Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

П'ятниця, 13 березня 2020, 13:09

У Львові для боротьби з коронавірусом виділили 50 мільйонів з бюджету міста

медичний заклад

За ці кошти планують закупити медичне обладнання для лікарень та засоби індивідуального захисту для працівників підрозділів Львівської міськради.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міськради підтримав рішення виділити з резервного фонду міського бюджету Львова майже 50 млн грн для поповнення статутного фонду лікарні швидкої медичної допомоги, придбання апаратів штучної вентиляції легень, моніторів пацієнта та апаратів для визначення газів у крові.

Як пояснила заступниця міського голови з гуманітарних питань та керівниця штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Галина Слічна, виділені кошти планують розподілити таким чином:

- 4 млн грн – на реконструкцію приміщень ізоляційно-діагностичного корпусу дитячої лікарні на вул. П. Орлика, для відкриття відділення невідкладної допомоги;

- 5 млн грн – на придбання засобів індивідуального захисту, розхідних матеріалів, медикаментів, атисептиків і дезінфікуючих систем для лікарень Львова;

- 500 тис грн – для придбання засобів індивідуального захисту для працівників ЦНАП Львова;

- 20 тис грн – для придбання засобів захисту для ЛКП "Центр розвитку туризму";

- 40 млн грн – для поповнення статутного фонду лікарні швидкої медичної допомоги, для придбання апаратів штучної вентиляції легень, моніторів пацієнта, та апаратів для визначення газів у крові.

Також для працівників ЛКП "Муніципальна варта" планують придбати засоби індивідуального захисту.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. Також міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення з 12 березня до 3 квітня призупинити навчання у школах і дитячих садочках Львова. Таке ж рішення прийняла й Львівська ОДА.

Львівська опера до квітня скасувала усі вистави через коронавірус, також у Львові призупинили роботу всіх кінотеатрів.

Раніше Варіанти побували на брифінгу міського голови Львова Андрія Садового щодо обмежувальних заходів у Львові, які вводить Львівська міська рада для убезпечення мешканців від поширення респіраторних захворювань, зокрема вірусу COVID-2019.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.