Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сімейний лікар

Четвер, 26 березня 2020, 13:01

Для мешканців Львівщини розробили чатботи для пошуку контактів сімейних лікарів

сімейний лікар

Знайти інформацію можна на розробленому сайті, Telegram та Viber, а згодом її планують запустити у WhatsApp.

Про це сьогодні під час брифінгу у Львівській ОДА повідомив старший віце-президент SoftServe, член правління фонду "Відкриті очі" Дмитро Іванов.

За його словами, програмісти зі Львова та Івано-Франківська розробили інформаційний ресурс "STOP COVID-19" щодо допомоги населенню по пошуку лікарень та амбулаторій.

"Є база даних по Львівській області. Наші програмісти, дизайнери та тестери з Івано-Франківська та Львова за 5 днів розробили веб-додаток з базою даних і два канали, зокрема Telegram та Viber. Також ще плануємо розробити WhatsApp" – пояснив Дмитро Іванов.

Як пояснив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин цей додаток розробили для того, щоб зменшити навантаження на лікарів швидкої медичної допомоги, тому що при виявленні симптомів коронавірусу пацієнт повинен спочатку звернутися до сімейного лікаря, а не викликали бригаду швидкої допомоги.

"Паніка через коронавірус зразу змушує людей при підозрах телефонувати на швидку, якщо врахувати швидкість поширення, то скоро наші екіпажі не встигатимуть на виклики. Майже два мільйони мешканців Львівщини уклали угоди з сімейними лікарями, але багато людей не пам'ятають номера телефонів своїх лікарів, тому " – розповів Олександр Ганущин

У новому розробленому додатку "STOP COVID-19" пацієнт зможе знайти адресу найближчого закладу сімейної медицини та лікарні, а згодом тут відображатимуть контакти сімейних лікарів. У розрізі населених пунктів подано координати медичних установ із зазначенням номерів телефонів лікарів, а також – карта з контактами лікарень області.

"Як тільки Національна служба здоров'я України надасть розробникам SoftServe телефон людини, яка прив'язана до телефону лікаря, бо чат буде працювати за принципом вссім відомої верифікації, коли при реєстрації ви вводите телефон і вам приходить смс з номером лікаря і як його звати. А зараз це перший крок, який нагадує з якою установою ви уклали договір" – додав Олександр Ганущин.

За посиланням HTTPS://COVID-19.LVIVOBLRADA.GOV.UA/ на інтернет-платформі "STOP COVID-19" мешканці області можуть дізнатися, куди звертатися, у випадку підозри на коронавірус. Також можна скористатися чатботами  у Телеграмі HTTPS://T.ME/DOC_FAMILY_COVID19BOT  та Вайбері HTTPS://TINYURL.COM/VRV6RT7. Перейти на них можна через сайт STOP COVID-19

Нагадаємо, з 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації, а 22 березня у області було зафіксовано другий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 12 березня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Станом на вечір 25 березня в Україні зафіксували 145 випадків зараження коронавірусом та 5 смертей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.