Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

лікеро-горілчані напої на Львівщині

Вівторок, 31 березня 2020, 11:40

Галичани випили за рік горілки на понад 1,3 мільярдів гривень

лікеро-горілчані напої на Львівщині

Львівська область опинилася на третьому місці за кількістю придбаної у роздріб алкогольної продукції.

Про це повідомляє УНІАН.

За даними Держстатистики, у 2019 році продажі горілки та лікеро-горілчаних напоїв у роздріб становили 15,6 млрд грн.

У перерахунку на абсолютний алкоголь, обсяг роздрібного продажу горілки та лікеро-горілчаних напоїв протягом року склав 2 млн 966 тисяч дол.

Найбільше у роздріб купили горілки та лікеро-горілчаних виробів мешканці Києва – на 3,6 млрд грн, Дніпропетровської (1,5 млрд грн), Київської (1,4 млрд грн) та Львівської (1,3 млрд грн) областей.

Українці, переважно, купують горілку та лікеро-горілчані вироби вітчизняного виробництва. Продажі горілки українського виробництва склали 1 млрд грн, що становить 65,8%. Решта – 34,2% – імпортний продукт.

Зазначимо, у третьому кварталі 2019 року в Україні лідерами за витратами на алкоголь були мешканці Львівської та Закарпатської областей. 

Нагадаємо, Верховна Рада з 2020 року скасувала державну монополію на виробництво спирту. Цей законопроект подав до Верховної Ради президент Володимир Зеленский ще наприкінці жовтня 2019 року.

Додамо, у вересні 2019 року Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської міськради щодо заборони дозволу на продаж алкоголю в МАФах міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.