Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Середа, 1 квітня 2020, 12:55

Компанії Польщі заявляють про брак українських працівників

пункт пропуску

За останній час з Польщі виїхало 100 тисяч українських працівників.

Про це повідомляє Економічна правда.

За даними аналітиків компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, за 10 днів з Польщі в Україну повернулося понад 100 тисяч українців, що становить близько 12% українських трудових мігрантів.

Відтак, на польських підприємствах харчової промисловості та в логістичних компаніях заявляють про дефіцит робочих рук з України.

"Сталося фактично дві хвилі виїзду. Перша хвиля була приблизно до 17 березня, друга – напередодні закриття державних кордонів України 27 березня. Багато українців в Польщі були дезінформовані, вирішили, що україно-польський кордон закривають повністю. Хоча і зараз його можна перетнути на автомобілі або пішки", – наголосив гендиректор компанії Gremi Personal Томаш Богдевич.

За його словами, тих, хто повернувся до України, можна розділити на дві категорії. Перша – українці, у яких закінчувалася робоча віза або хто працював по безвізу, маючи дозвіл на роботу. Друга – ті, хто залишився без роботи, а недобросовісні компанії з працевлаштування просто покинули їх, не знайшовши заміни.

Томаш Богдевич заявив, що відразу після закриття кордонів польські фермери звернулися до прем'єр-міністра Польщі з проханням дати можливість залишитися працівникам з України, тому що їх нестача в зв'язку з закриттям кордонів спричинить за собою крах багатьох галузей польської економіки.

"Підприємства потребують робочої сили. Відтік українців може уповільнити темпи їх роботи, тому зараз ми активно рекрутуємо українців, які залишаються в Польщі. Ті, хто виїхав з Польщі, але має намір повернутися назад, можуть це зробити. Але вони повинні пройти обов'язковий карантин, введений владою Польщі. І, як ми раніше повідомляли, наша компанія одна з перших за свій рахунок відкрила карантинні центри у Лодзі та Гданську для прийому таких робітників", – пояснив Богдевич.

Зазначимо, минулого тижня черги на кордоні з Польщею накопичувались на польському боці. У найбільш активний день – 27 березня – на вхід в Україну з Польщі прибуло 22 тисячі громадян.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації. 

З 17 березня на кордоні з Польщею працюють лише три пункти пропуску: Рава-Руська – Гребенне, Краковець – Корчова та Ягодин – Дорохуськ.

Крім цього, українські прикордонники очікують, що на Великдень додому з’їдуться 200 тисяч українців. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.