Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Великдень у Львові

Середа, 1 квітня 2020, 11:07

На Великдень більше 200 тисяч українців планують повернутися з-за кордону

Великдень у Львові

Прикордонники очікують, що на Великдень додому з’їдуться 200 тисяч українців.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко в ефірі телеканалу 1+1, на Великдень, 12 квітня, у країну приїдуть додатково 200 тисяч українців.

"Всіма напрямками, доступними для громадян України, вже повернулися із-за кордону близько 160 тисяч громадян. За інформацією МЗС України, на даний момент близько 17 тисяч українців заявили про те, що мають намір повернутись на територію України. Звичайно, це не всі громадяни. Ми очікуємо, що напередодні Великодня може повернутись близько 200 тисяч наших громадян", – наголосив Сергій Дейнеко.

Також він додав, що черги на польському кордоні накопичувались на польському боці. У найбільш активний день – 27 березня – на вхід в Україну з Польщі прибуло 22 тисячі громадян.

"Зазвичай цей показник складає близько 4 тисяч осіб на добу. На даний момент українці, які перетинають держкордон у пішому порядку, відсутні" – додав Сергій Дейнеко.

З 17 березня на кордоні з Польщею працюють лише три пункти пропуску: Рава-Руська – Гребенне, Краковець – Корчова та Ягодин – Дорохуськ.

Станом на 1 квітня у області зафіксували 7 випадків зараження на коронавірус. З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції. 

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.