Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пенсіонери

Середа, 1 квітня 2020, 14:34

З травня в Україні планують індексувати пенсії на 11%

пенсіонери

Уряд погодив доплати окремим категоріям пенсіонерів та індексацію пенсій.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 1 квітня, на своєму засіданні Кабінет міністрів встановив додаткові щомісячні виплати для пенсіонерів, яким виповнилося 80 і більше років. Вони отримають надбавку до пенсії, яка складе 500 гривень.

Зокрема, уряд постановив:

- встановити додаткову щомісячну виплату у розмірі 500 гривень для пенсіонерів, що старше 80 років, (у яких розмір пенсії не перевищує 9205 гривень);

- виплатити у квітні одноразову грошову допомогу в 1 тис грн для пенсіонерів, що отримують пенсії менше 5 тисяч гривень у квітні (близько 10 млн пенсіонерів);

- індексувати пенсії з першого травня на 11% (близько 7 мільйонів пенсіонерів отримають по 260 грн).

Також для старших за 80 років жінок із страховим стажем 20 років, а для чоловіків із стажем 25 років встановлять мінімальну пенсію 2600 гривень. Таку підтримку отримують 1,5 млн пенсіонерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінсоцполітики планує виплатити пенсіонерам, старшим за 80 років, 500 грн у якості надбавки до пенсії.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Станом на 1 квітня у області зафіксували 7 випадків зараження на коронавірус. З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.