Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня

Понеділок, 13 квітня 2020, 11:00

Лікарні Львівщини забезпечені медичним обладнанням лише на половину

лікарня

Лікарні Львівщини мають костюми біозахисту менше ніж на один день активного використання.

За даними карти медичного забезпечення: ресурсіви та потреб лікарень України, Львівська область забезпечена медичним обладнанням на 47%.

У лікарнях Львівщини немає захисних окулярів для медиків, як багаторазових так і одноразових, а також багаторазових маскок та костюмів біозахисту.Крім цього потреба є у респіраторах, одноразових масках, рукавичках та антисептиках.

Серед медичних закладів Львівщини найбільш забезпеченими є Львівський регіональний фтизіо-пульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр та 8-а міська клінічна лікарня м.Львова. Натомість у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні медичного забезпечення вистачить лише на 11днів.

Зазначимо, YouControl разом із представниками держструктур та громадських організацій презентував інтерактивну карту, котра показує забезпечення лікарень та динаміку поширення коронавірусної хвороби (COVID-19). 

Вона сформована на основі звітів всіх лікарень України щодо їх забезпечення засобами захисту, медичним обладнанням і працівниками. Дозволяє дізнатись поточний стан, а незабаром почне прогнозувати потреби.

На карті, створеній YouControl, дані автоматично аналізуються системою та розраховується показник, на скільки днів вистачить ресурсів лікарні, відповідно до алгоритмів МОЗ.

Наразі з карти можна дізнатись таку інформацію:

- залишки, потреби та прогноз забезпечення лікарень у обладнанні (засоби індивідуального захисту, тести, ШВЛ);

- кількість лікарів (їх кваліфікація, вік та чи скільки працює з Covid19);

- кількість ліжок (зайнятих і вільних серед боксових, інфекційних, реанімаційних тощо);

- захворюваність (кількість осіб з підозрою, госпіталізованих, підтверджених та смертельних випадків).

Нагадаємо, у лікарнях Львівщини бракує понад 70 апаратів штучної вентиляції легень.

До травня у лікарні Львівщини поставлять 50 апаратів штучної вентиляції легень. У Львові для хворих на коронавірус зможуть задіяти 40 апаратів штучної вентиляції легень

Додамо, медики Львівської інфекційної лікарні не забезпечені респіраторами і костюмами біозахисту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.