Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продуктовий магазин

Понеділок, 13 квітня 2020, 17:30

Львівських ФОПів, які не працюють під час карантину, звільнятимуть від сплати Єдиного податку

продуктовий магазин

Також пропонують врегулювати питання орендної плати за комунальне майно банківським структурам та продовольчим магазинам.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 13 квітня, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення звільнити від сплати Єдиного податку підприємців, які не вели діяльність під час карантину. 

"На зустрічі із головами депутатських комісій була пропозиція депутатів від "Самопомочі" про те, щоб ми надали пільги платникам єдиного податку І і ІІ групи. Ми узгодили з податковою інспекцією і пропонуємо надати пільги платникам таких видів податків, які не здійснювали господарської діяльності до 30 червня, за їх зверненням. Також ми пропонуємо врегулювати питання орендної плати за комунальне майно банківським структурам, продовольчим магазинам тощо" – зазначила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Також міський голова Львова Андрій Садовий додав, що пільги для підприємців, які не сплатили борги за компослуги, що утворились до карантину, залишатимуться під питанням.

"У нас дійсно є такі підприємці, які мають борги за вивіз сміття. У нас є ресторани, які не заплатили за вивіз сміття ще за лютий, а тоді карантину не було. Це треба врахувати" – пояснив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у Львові дозволили не закривати на карантин насіннєві магазини, салони мобільного зв'язку та ломбарди.  Від 16 березня у місті закрили усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. Тоді Львівська міськрада пропонувала скасувати орендну плату для продуктових магазинів і аптек на час карантину.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.