Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 16 квітня 2020, 10:07

Львів’яни попри карантин вишикувалися у величезну чергу до ринку

Львів

Напередодні свят до Стрийського ринку вишикувалася черга на десятки метрів.

Сьогодні вранці у Львові вишикувалася величезна черга на Стрийський ринок.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, що очікують роз’яснень уряду щодо роботи ринків. Про це міський голова Львова Андрій Садовий розповів в ефірі радіо "Люкс FM".

Мер наголосив, що у постанові головного державного санітарного лікаря щодо ринків не йдеться про припинення їх роботи. Натомість є рішення обласної комісії з питань ТЕБ і НС, яке забороняє роботу ринків.

"Є постанова Кабміну, яка не забороняє діяльність ринків. Є постанова головного санітарного лікаря, яка скасовує цю постанову про режим роботи ринків у час карантину. Відтак, на державному рівні немає заборони роботи ринків. Натомість є рішення обласної комісії станом на вчора, у якому посилаються на постанову головного державного санітарного лікаря, яка не говорить про заборону ринків. І це сьогодні, чесно кажучи, для мене великий головний біль. Я буду звертатися за роз’ясненнями до пана Ляшка, до уряду, тому що люди привезли на базари продукцію, хочуть продати ще сьогодні, а обласна комісія говорить, що треба все закривати. Є така проблема. Ми чекаємо на роз’яснення уряду і головного санітарного лікаря, тому що ми повинні приймати законні рішення" – пояснив Андрій Садовий.

Нагадаємо, з 14 квітня МОЗ повторно заборонило роботу ринків на час карантину.

Зазначимо, наприкінці березня президент Володимир Зеленський виступив проти закриття продуктових ринків у невеликих містечках, а 30 березня МОЗ дозволило працювати продуктовим ринкам під час карантину.

На початку квітня поліція оштрафувала керівників двох львівських ринків за порушення карантину, а 9 квітня комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення дозволити роботу ринку "Тополя" на вул. Мазепи у Львові, який 6 квітня закрили через великі скупчення покупців.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.