Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян

google.maps

Середа, 22 квітня 2020, 17:45

У Львові нічліг для бездомних закрили на обсервацію через коронавірус у одного з безпритульних

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян

У всіх бездомних центру, що на вул. Кирилівській, відібрали аналізи на ПЛР та закрили на обсервацію до отримання результатів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Центр обліку та нічного перебування бездомних закрили на обсервацію. В одного із відвідувачів Центру, що на вул. Кирилівській, 3а, підтвердили коронавірусну інфекцію. Його госпіталізували в лікарню. Тож зараз установу закрили на обсервацію, а в усіх відвідувачів та працівників взяли біоматеріал для ПЛР-діагностики.

"Одного бездомного госпіталізували – в нього ПЛР-тест підтвердив коронавірус. Тому Центр на Кирилівській вчора закрили на обсервацію, всі бездомні є у приміщенні. Також вчора відібрали у них аналізи на ПЛР – загалом це 55 осіб. Тож зараз людей у Центрі не приймаємо і не випускаємо, поки не буде результатів ПЛР-тестів" – розповіла Галина Слічна, заступниця міського голови, очільниця міського штабу з протидії COVID-19.

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради, та надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на "вулиці".

Зокрема, веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав.

Нагадаємо, станом на сьогодні на ранок у області офіційно підтвердили 274 випадки зараження коронавірусом, а в Україні за добу кількість випадків захворювання зросла на 467 – до 6592.

25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Сьогодні, уряд продовжив карантин в Україні до 11 травня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.