Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

патрульна поліція

Четвер, 23 квітня 2020, 10:20

У Львові затримали патрульного на хабарі у 12 тисяч гривень

патрульна поліція

Поліцейський вимагав від водія 12 тис грн за непритягнення його до відповідальності через водіння напідпитку.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Facebook.

Вчора, 22 квітня, поблизу ринку "Добробут" правоохоронці затримали поліцейського управління патрульної поліції у Львівській області, який вимагав та отримав від пїяного водія 11,7 тис грн хабара за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

"За версією слідства: 16 квітня біля ринку "Добробут" у Львові, патрульні поліцейські зупинили автомобіль на польській реєстрації через помітні пошкодження вітрового скла. Крім цього, правоохоронці не виявили у кермувальника посвідчення водія. Так, почали наполягати та погрожувати, що водій перебуває за кермом напідпитку. Однак, перевірку на стан сп'яніння не проводили. А незадовго почали вимагати 12 000 грн, щоб не складати стосовно нього протокол про адміністративне правопорушення (ст.130 КУпАП)" – наголосила Ірина Діденко.

За її словами, водію вдалося на той час зібрати лише 1700 грн, які він і передав поліцейським, проте вони залишили в себе документи на автомобіль та обіцяли повернути їх після отримання ще 10 тис грн наступного дня.

"Проте, не отримавши "винагороди", забрали у чоловіка закордонний паспорт. При одержані решти суми поліцейського затримано. Відтак, готуємо підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу. Причетність "колеги по хабарях" перевіряється" – додала Ірина Діденко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.