Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 27 квітня 2020, 11:40

З 11 травня в Україні можуть реалізувати перший етап виходу з карантину

Уряд оприлюднив детальний план виходу з карантину.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив прем’єр-міністр Дениса Шмигаля за підсумками засідання Кабінету міністрів, яке відбулося 23 квітня, уряд розробив чіткий план виходу з карантину, який складається з 5 етапів.

За його словами, за умови сприятливої епідемічної ситуації його можуть почали реалзовувати з 11 травня.

Зокрема, 1 етап настане, коли протягом 10 днів поспіль співвідношення виявлених випадків серед усіх протестованих не змінюється або щоденне відхилення утримувалось в межах 5%.

Зняття обмежень: парки, сквери, зони відпочинку, крім дитячих майданчиків; частина об'єктів індустрії краси; тренування у командних видах спорту; оптова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами; кав'ярні (обслуговування на виніс); автомийки, веломагазини, велопрокат; нотаріуси, адвокати, аудитори.

2 етап настане, коли протягом 10 днів поспіль відсоток виявлених випадків серед усіх протестованих у країні щоденно знижується, щоденна кількість осіб, які одужали, стала або зростає.

Зняття обмежень: побутове обслуговування населення; відновлення навчання випускних класів у школах, підготовка до проведення ЗНО; заклади громадського харчування (обслуговування на виніс); кінотеатри просто неба; спортивні зали та фітнес-центри; готелі; відновлення спортивних змагань, у яких беруть участь не більше 50 осіб без глядачів.

3 етап настане, коли протягом 10 днів поспіль кількість осіб, які одужали, вдвічі або більше перевищує кількість нових випадків. Заклади охорони здоров'я зайняті пацієнтами з Covid-19 менше ніж на 10%.

Зняття обмежень: спортивні й дитячі майданчики; заклади освіти (окремі); метрополітен (спец. перевезення); міжміське транспортне сполучення в межах області; ТРЦ (без розважальних зон та дитячих майданчиків); театри та кінотеатри; заклади розміщення: хостели, санаторії, бази відпочинку; заклади громадського харчування з відвідувачами.

4 етап настане, коли протягом 10 днів поспіль кількість нових, не пов'язаних між собою випадків, щоденно менше ніж 5 на область.

Зняття обмежень: мтрополітен та весь наземний громадський транспорт; торговельно-розважальні комплекси та інші розважальні заклади; спортивні зали та фітнес-центри; заклади громадського харчування; заклади культури; заклади освіти; планова медична та стоматологічна допомога.

5 етап настане, коли фіксуватимуть поодинокі випадки, які пов’язані виключно з імпортуванням захворювання.

Зняття обмежень: скасування інших обмежень, крім встановлених місцевою владою в окремих адміністративно-територіальних одиницях.

 

Сьогодні у Львівській міськраді офіційно підтвердили 358 випадків зараження цим вірусом, а в Україні зафіксували 9009 випадків зараження коронавірусом та 220 смертей.

Додамо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня, проте скасував декілька заборон.

Кабінет Міністрів на початку квітня прийняв постанову, згідно із якою з 6 квітня в Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски, а людям на самоізоляції та пенсіонерам дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.