Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 28 квітня 2020, 14:50

На Львівщині створили страховий фонд для медиків

медичний заклад у Львові

Виплати отримають лікарі, яких госпіталізують до лікарень з підтвердженим діагнозом та позитивним ПЛР-тестом.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

Як заявив сьогодні під час брифінгу радник голови Львівської ОДА Андрій Матолич, з 28 квітня стартує проект страхування усіх медиків Львівщини і Львова на випадок захворювання коронавірусною інфекцією.

Виплати отримають лікарі, яких госпіталізують до лікарень з підтвердженим діагнозом та позитивним ПЛР-тестом.

"Ми опрацювали можливість створення страхового фонду для медиків, які задіяні у боротьбі із коронавірусом. Концепція полягає у тому, що на рахунку благодійної організації "З повною довірою" будуть зосереджені кошти, переважно, з благодійних внесків. Цей стабілізаційний фонд буде перераховано на рахунок страхової компанії "Уніка", яка погодилась безкоштовно за власні кошти адмініструвати накопичення і, у разі необхідності, поповнити цей фонд власними коштами", – наголосив Андрій Матолич.

За його словами, страхування буде додатковою допомогою та стимулом для медиків, які працюють із інфікованими пацієнтами.

"Уніфікований перелік медиків був сформований на підставі списків кожної опорної лікарні, що затверджується головними лікарями. Таким чином загальна сума страхового фонду відповідатиме загальній сумі благодійних внесків" – пояснив Андрій Матолич.

До участі у формуванні страхового фонду долучилися БО-Фонд "З повною довірою", БФ "Відкриті очі", компанія SoftServe, ПрАТ "Компанія Ензим", ТОВ "Горизонти", ТОВ "Кормотех", Асоціація "Львівський кластер інформаційних технологій та бізнес-послуг", ТОВ "РСП Шувар", ТзОВ "Еко-Оптіма", ІТ компанія ELEKS.

Нагадаємо, станом на сьогодні коронавірус діагностували у 49 медичних працівників області, з яких 27 є працівниками львівських лікарень.

Раніше стало відомо, що львівським медикам, які захворіли на коронавірус, виплатять 20 тис грн премії. Станом на сьогодні на ранок у області підтвердили 371 випадок зараження коронавірусом, а в Україні зафіксували 9009 випадків зараження коронавірусом та 220 смертей.

Додамо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.