Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ринок у Львові

Середа, 29 квітня 2020, 15:08

Уряд дозволив працювати продуктовим ринкам під час карантину

ринок у Львові

Додатковою умовою діяльності стала участь двох інспекторів Держпродспоживслужби на кожному з таких ринків.

Про це повідомляє Українська правда.

Кабінет міністрів дозволив роботу продовольчих ринків під час карантину за умови дотримання вимог безпеки для нерозповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19.

Підставою для відкриття ринків буде рішення представників Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про дотримання ринком вимог.

"Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні Уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність. Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог" – написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко на брифінгу після засідання Кабінету міністрів повідомив, що ухвалено постанову про відкриття і функціонування ринків – 30 квітня її оприлюднять в "Урядовому кур’єрі", після чого діяльність продовольчих ринків буде відновлено.

"При яких умовах? При збереженні санітарних норм, які були запропоновані головним санітарним лікарем Міністерства охорони здоров’я, і будуть додаткові елементи контролю. Це участь двох інспекторів Держпродспоживслужби на кожному з таких ринків" – пояснив Ігор Петрашко.

Усього 872 ринки можуть відкритися в Україні при дотримання норма.

Нагадаємо, 27 квітня міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Дениса Шмигаля з проханням зняти заборону щодо роботи продуктових ринків на час карантину.

З 14 квітня МОЗ повторно заборонило роботу ринків на час карантину, відтак у міськраді прийняли рішення продовжити дію рішення про закриття ринків до завершення карантинних заходів. Тому з 18 квітня у Львові закрили усі продуктові ринки, крім "Шувару".

Зазначимо, наприкінці березня президент Володимир Зеленський виступив проти закриття продуктових ринків у невеликих містечках, а 30 березня МОЗ дозволило працювати продуктовим ринкам під час карантину.

Додамо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.