Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску Рава-Руська – Гребенне

Четвер, 7 травня 2020, 16:15

Пункт пропуску Рава-Руська на кордоні з Польщею залишається закритим

пункт пропуску Рава-Руська – Гребенне

Польща не отримувала від України запиту щодо відкриття пункту пропуску Рава-Руська – Гребенне, тому він залишається закритим.

Про це повідомляє Європейська правда.

У прес-службі посольства Польщі в Україні наголосили, що прикордонний пункт пропуску Рава-Руська – Гребенне й надалі залишається закритим, аже польська сторона не отримувала від України запиту щодо його відкриття.

"У зв'язку з інформацією, яка з'являється в мас-медіа про відновлення українською стороною контролю для пропуску через кордон в КПП "Рава-Руська – Гребенне", інформуємо, що до відповідних органів Республіки Польщі, як дотепер, не надходив жоден запит щодо цього", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, вчора Кабмін вніс зміни до переліку пунктів, які не працюють під час карантину, та виключив з нього пункт пропуску на кордоні з Польщею "Рава-Руська". 

У пояснювальній записці документу наголошується, зараз на польському кордоні працюють два пункти "Ягодин" та "Краківець", через що виник ризик розриву усталених логістичних ланок та створення перешкод для міжнародної торгівлі як з Республікою Польща та і взагалі.

Нагадаємо, 7 квітня закрили кордон у Рава-Руській – Гребенному, а також пішохідне сполучення у всіх пунктах пропуску. Крім цього, Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Наразі на кордоні з Польщею працюють лише два пункти пропуску: Краковець – Корчова та Ягодин – Дорохуськ, хоча 15 квітня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про закриття ще 10 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею і Румунією.

Додамо, 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.