Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Середа, 15 квітня 2020, 14:15

На кордоні з Польщею планують закрити пункти пропуску, які досі працюють

пункт пропуску

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про закриття ще 10 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею і Румунією.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Карантин в Україні знову посилюється, прийнято рішення про закриття ще 10 пунктів пропуску на державному кордоні. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигал.

Зокрема, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував внести до порядку денного розпорядження про закриття пунктів пропуску.

"Фактично закриваємо плюс 10 пунктів пропуску на кордоні для того, щоб мінімізувати сполучення. Там, наскільки ми знаємо, максимально скоротився потік наших громадян, і ці пункти пропуску можна закривати для підвищення безпеки на період карантину" – зазначив Денис Шмигаль.

Аваков уточнив, що закриваються пункти пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею і Румунією.

Нагадаємо на Львівщині кордон з Польщею можна перетнути лише у одному пункті пропуску і лише на авто. З 7 квітня закрили кордон у Рава-Руській – Гребенному, а також пішохідне сполучення у всіх пунктах пропуску.

Додамо, Україна закрила кордон для іноземних громадян, з 17 березня на кордоні з Польщею працюють лише три пункти пропуску: Рава-Руська – Гребенне, Краковець – Корчова та Ягодин – Дорохуськ.

Однак, на час карантину кордони України залишаються відкритими для людей, які приводять гуманітарну допомогу та співробіітників дипломатичних місій.

Зазначимо, позаминулого тижня черги на кордоні з Польщею накопичувались на польському боці. У найбільш активний день – 27 березня – на вхід в Україну з Польщі прибуло 22 тисячі громадян.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.