Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Міхеіл Саакашвілі

П'ятниця, 8 травня 2020, 13:40

Проривному Саакашвілі знайшли тепле місце біля українських реформ

Міхеіл Саакашвілі

Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Вчора, 7 травня, президент Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ

"Щиро вітаю Міхеіла Ніколозовича з новим відповідальним викликом. Вірю, що він зможе надати імпульс Національній раді реформ та допоможе в здійсненні важливих змін у житті країни", – зазначив Володимир Зеленський.

У зв'язку з цим, як повідомляє Українська правда, Грузія заявила про відкликання свого посла в Києві для консультацій.

"Призначення стратегічним партнером людини, засудженої й розшукуваної судовою системою Грузії, викликає питання, через що було прийнято рішення про відкликання в Тбілісі для консультацій надзвичайного і повноважного посла Грузії в Україні пана Теймураза Шарашенідзе. Це прийнята практика в дипломатичних відносинах, яка вказує на виникнення певних проблем у двосторонніх відносинах, тому для визначення майбутніх кроків необхідна консультація з послом", – наголосив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані

Нагадаємо, у травні 2019 року Міхеіл Саакашвілі, якому напередодні Володимир Зеленський повернув українське громадянство, повернувся до України.  

Додамо, 10 вересня 2017 року Міхеіл Саакашвілі прибув в Україну через пункт пропуску "Шегині". Через його приїзд у Шегинях постраждали 11 поліцейських. А львівська поліція затримала п'ять учасників незаконного перетину кордону у Шегинях.

А 13 вересня екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі покинув Львів. Наступного дня він розпочав тур містами України, а 17 жовтня у Києві розпочався мітинг з вимогою скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство і створити антикорупційний суд.

До акції долучилися й інші міста, зокрема, у Львові вранці активісти зібралися перед будівлею Львівської ОДА.

у липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.