Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

пікет

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 12 травня 2020, 13:04

У Львові підприємці влаштували пікет під міськрадою

пікет

Пікетувальники вимагають негайного відкриття у Львові магазинів одягу та взуття.

Сьогодні, 12 травня, під стінами Львівської міськради підприємці влаштували пікет з вимогою відновлення конституційного права на працю. Підприємсці вимагають терміново ініціювати рішення Львівської міської Ради про скасування усіх заборон діяльності мікропідприємців м.Львів включно із промисловими ринками, за умови дотримання санітарно-гігієнічних вимог, а також розблокувати діяльність транспорту у місті з суворим дотриманням карантинних вимог.

"Після введення карантинних заходів, практично весь мікро- та малий бізнес припинив свою діяльність. Від ательє по ремонту одягу до магазинчиків в торгових центрах. По завершенню другого місяця карантина, стає очевидним цинічна суть та мета лоббістів великого бізнесу, адже усе, що стосується їх інтересів не припиняло свою діяльність!Епіцентр, Ашан, Сільпо, Фокстрот, АТБ та багато-багато інших величезних мереж, отримуючи надприбутки працюють. Попри те, мікропідприємці, несучи величезні збитки – зачинені" – зазначили пікетувальники.

Також наголошуємо на тому, що мікропідприємці, як правило, є найбільшими споживачами кредитів, що ускладнює ситуацію, адже сплачувати їх просто не має змоги. Це, в свою чергу, може призвести до непередбачуваних наслідків.

"Переважна більшість міст, сіл та селищ України, запускають діяльність мікробізнесу уже з 11 травня. Однак, за невідомих причин, підприємців м.Львів обмежили в своїх правах, адже комісієюз питань ТЕБ та НС було ухвалено рішення про часткове зняття карантинних обмежень. Мікропідприємці обурені діями влади, адже не розуміють логіки, якою керувались при ухваленні такого рішення, а вибіркове зняття карантинних обмежень для окремих груп лише створює підґрунтя для проявів нетерпимості, та сприяє росту соціальної напруги в суспільстві. Крім того, порушені основні норми Конституціі України, котрі гарантують кожному громадянину право на працю!" – йдеться у повідомленні.

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко зустрівся з пікетувальниками, які вимагають негайного відкриття у Львові магазинів одягу та взуття, та пояснив, чому наразі таке рішення не може бути прийнятим.

"Впродовж останнього тижня відбувся суттєвий ріст захворюваності. Одного дня Львів навіть був лідером в Україні за кількість підтверджених випадків коронавірусу. Щодо відновлення роботи магазинів, які займаються торгівлею одягом, білизною та взуттям, то за рекомендацією імунологів та інфекціоністів такого рішення сьогодні не приймалось. Ми будемо продовжувати слідкувати за динамікою збільшення кількості захворілих, і якщо вона буде послаблюватись, якщо буде схвальна позиція медиків, то ми зможемо прийняти рішення, визначене на рівні держави. Ми керуємо вимогами уряду та адаптуємо до тих реалій, які є безпосередньо у нашому місті" – наголосив Андрій Москаленко.

Зазначимо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня, проте скасував декілька заборон.

Від завтра, 13 травня, у місті відкриють перукарні, салони краси та приватні стоматології, а з 15 травня у Львові хочуть відкрити магазини одягу та взуття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.