Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛНУ ім. І. Франка

Вівторок, 12 травня 2020, 15:06

Цього року ЗНО в Україні відбудеться з 25 червня до 17 липня

ЛНУ ім. І. Франка

Найближчим часом університети повинні оприлюднити умови і строки прийому абітурієнтів. 

Про це повідомляєє "РБК-Україна".

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Україні заплановано на період з 25 червня по 17 липня. Про це в ефірі каналу "Україна 24" повідомила в. о. міністра освіти Любомира Мандзій.

За її словами, напередодні ЗНО повинно відбутися пробне тестування.

"Плануємо провести ЗНО з 25 червня до 17 липня. Перед цим, 15-17 числа, ми повинні провести пробне тестування. Щоб це було безпечно, ми працюємо над алгоритмом, який повинен схвалити державний санітарний лікар" – пояснила Любомира Мандзій.

Також у МОН повідомили, що найближчим часом університети повинні оприлюднити умови і строки прийому на навчання абітурієнтів.

"Що стосується випускників з тимчасово окупованих територій, вони вступають за іншою процедурою. Тільки окремі категорії за бажанням можуть пройти ЗНО" – додала Любомира Мандзій.

Зазначимо, цьогоріч Міністерство освіти і науки перенесло початок вступної кампанії до університетів та інститутів на серпень.

Нагадаємо, цього року навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно через продовження карантину. Попередньо у міністерстві повідомляли, що цьогоріч державна підсумкова атестація для учнів 4-х та 9-х класів скасована.

Додамо, в Україні через коронавірус перенесли пробне ЗНО. Міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення з 12 березня призупинити навчання у школах і дитячих садочках Львова. Такеж рішення прийняла й Львівська ОДА.

Також, 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.