Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. С.Бандери

Вівторок, 26 травня 2020, 15:35

Львів'яни виступають проти демонтажу бруківки із вулиць Львова

вул. С.Бандери

Львів'яни вимагають заборонити демонтаж натуральної бруківки й заміну її на асфальт під час ремонту вулиць С.Бандери та Шевченка.

26 жовтня, на порталі е-петицій Юрій Гузенко та зареєстрував дві петиції з вимогою заборонити демонтаж та заміну натуральної бруківки на вул. Степана Бандери та вул. Шевченка.

За словами автора петицій, заплановані ремонти вул.Бандери та вул. Шевченка передбачають демонтаж та заміну натуральної бруківки на асфальт (на вул. Шевченка) і на асфальт й бруківку на цементній основі, тобто штучну бруківку (на вул. С.Бандери).

"Демонтовану бруківку, як "неякісне дорожнє покриття", передадуть на зберігання і там вона буде мати всі шанси через певний час розтанути в повітрі. Львів’яни проти демонтажу натуральної та історичної бруківки на вул. С.Бандери. Про це не раз було повідомлено міській владі. Але і у цьому випадку, як з ремонтом вул.Б.Хмельницького, міська влада вперто ігнорує позицію львів’ян щодо цього питання" – йдетьсяу тексті петиції.

Відтак автор петиції пропонує зберегти бруковане натуральним каменем покриття вул.С.Бандери та на вул.Шевченка, а також повернути назад вже демонтовану на цей час бруківку з вул. Шевченка.

Наразі петиції набрали 2 та 1 голос із 500 потрібних.

Нагадаємо, нещодавно для Львівської міськради погодили проектну документацію реконструкції вул. С. Бандери вартістю у 246 млн грн.

А з січня підрядна організація ТзОВ "Онур" на замовлення ЛКП "Львівавтодор" розпочала капітальний ремонт вул. Шевченка. Вздовж усієї вулиці замість бруківки зроблять асфальтне покриття, змінять кількість смуг та облаштують "розумні" світлофори, а також планують облаштувати кільце на перетині з вул. Левандівською.

У жовтні 2019 року у місті зареєстрували петицію з вимогою заборонити демонтаж та вивезення історичної бруківки.

Додамо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.