Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 17 червня 2020, 09:50

Козицький посів останнє місце у рейтингу КМУ щодо Covid-19

коронавірус

Уряд склав рейтинг ОДА за виконанням заходів із боротьби з епідемією коронавірусу, Львівщина посіла останнє місце.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Кабінет міністрів здійснив перевірку обласних державних адміністрацій щодо виконання рішень уряду та прем’єр-міністра із запобігання поширення Covid-19. За її результатами склали рейтинг облдержадміністрацій, згідно із яким Львівська ОДА посіла останнє місце.

Всі області оцінювалися за п’ятибальною шкалою за сімома показниками, які були розділені за двома великими напрямами: виконання доручень уряду та виконання доручень прем’єр-міністра.

Зокрема, здійснювався моніторинг виконання таких рішень уряду:

- дотримання режиму в’їзду-виїзду з областей;

- ситуація з забезпеченням обсервації;

- ситуація в лікарнях щодо виплат зарплат;

- соціальний захист під час карантину.

Також здійснюється моніторинг виконання таких рішень прем’єр-міністра:

- відповідність рішень місцевих комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з рішенням Державної комісії та регіональних комісій ТЕБ та НС;

- організація та проведення дезінфекційних заходів в регіонах;

- забезпечення ПЛР тестування населення на коронавірус.

Максимальна оцінка, яку могла отримати область, загалом складала 35 балів.

Відтак, найменше балів отримала Львівська область – 13, далі йдуть Запорізька – 14 балів та Чернігівська, Волинська і Тернопільська області – по 15 балів.

У першу п'ятірку увійшли такі області: Луганська – 31 бал, Хмельницька – 27 балів, Харківська – 25 балів, Дніпропетровська – 25 балів, Київська – 25 балів. 

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 19 червня карантин через складну ситуацію із коронавірусом. Станом на ранок 17 червня у області зафіксували коронавірус у 3227 осіб та 106 смертей, за добу виявили 155 нових інфікованих.

Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон. МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.