Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 18 червня 2020, 16:37

На Львівщині створили два нові комунальні підприємства

Львівська облрада

Депутати облради створили нові комунальні підприємства "Стільське Горбогір'я" і "Древній Звенигород".

Сьогодні, 18 червня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли решення про створення двох нових комунальних закладів Львівської обласної ради. "За" проголосували 53 депутати.

Зокрема, депутати створили КЗ ЛОР "Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку "Стільське Горбогір'я" та КЗ ЛОР "Адміністрація історико-культурного заповідника "Древній Звенигород".

Зазначимо, Стільське Горбогір'я – регіональний ландшафтний парк, площею 8909,9 га, який знаходиться на території Миколаївського, Пустомитівського, Перемишлянського районів області, поблизу Миколаєва.

У 2019 році депутати облради дозволили розширити парк за рахунок включення до його складу земельних ділянок загальною площею 228,18 га у межах села Дороговиж, що на Миколаївщині.

А на початку травня біля заповідника у селі Дуброва самовільно встановили капличку та гіпсову статую Богородиці, чим пошкодили пам'ятку археології національного значення Стільське городище. Через це у поліції зареєстрували кримінальне провадження.

Древній Звенигород – перший в Україні історико-культурний парк, що знаходиться на території Пустомитівського району. Тут за часів Київської Русі деякий час була столиця князівства.

Проект створення цього парку у 2016 році переміг на конкурсі проектів регіонального розвитку Мінрегіонбуду і отримав близько 12 млн грн секторальної бюджетної підтримки ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.