Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кафе у Львові

Понеділок, 22 червня 2020, 10:38

На Львівщині проведуть масові перевірки кафе, ресторанів і транспорту

кафе у Львові

Держкомісія з питань ТЕБ та НС ініціювала масові перевірки кафе, ресторанів і транспорту в усіх областях України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій. 

Як заявив міністр розвитку громад і територій, перший заступник керівника державної комісії з питань ТЕБ та НС Олексій Чернишов, Кабмін ініціює проведення масових перевірок закладів громадського харчування та громадського транспорту з 22 по 28 червня.

"В країні спостерігається тенденція до зростання кількості хворих на Covid-19. Як бачимо, відновлення роботи закладів громадського харчування подекуди призвело до порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог в частині проведення масових заходів. Тому вважаю, що необхідні масові перевірки; щонайменше 10 000 перевірок Держпродспоживслужбою за дотриманням закладами громадського харчування норм мають бути здійснені", – наголосив Олексій Чернишов.

За результатами засідання комісії Укртрансбезпека, Держпродспоживслужба, Нацполіція отримають доручення посилити нагляд над дотриманням суб'єктами господарювання протиепідемічних заходів; забезпечити здійснення заходів державного контролю над дотриманням об'єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринками, закладами громадського харчування правил, встановлених Міністерством охорони здоров'я.

Крім того, буде доручено посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм при перевезенні пасажирів на міському транспорті, а також на приміському залізничному транспорті та автотранспорті приміського і міжобласного сполучення.

Зазначимо, станом на сьогодні у Львівській області підтвердили 3980 випадків зараження коронавірусом та 200 – за останню добу, що є найвищим результатом по Україні.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 22 червня карантин через складну ситуацію із коронавірусом. Також карантин в Україні продовжили до серпня. Тоді ж наголошувалося, що ми МОЗ передбачає можливість посилення карантину в певних окремих регіонах.

Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

А з 10 червня відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.