Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Винники

П'ятниця, 3 липня 2020, 10:52

Міста-партнери з Польщі підтримали Винники щодо невходження до Львівської ОТГ

Винники

Винники отримують копії листів підтримки від міст-партнерів з Польщі у захисті статусу міста.

Про це повідомила прес-служба Винниківської міської ради.

Секретар ради міста Поремба у Польщі Ельжбєта Колодзєй повідомила міського голову Винник Володимира Квурта про підтримку через рішення українського уряду внести до складу Львівської ОТГ місто Винники.

Копії звернень на ім’я Генерального секретаря Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреаса Кіфера було направлено до ради міста Поремба щодо підтримки Винниківської міської ради.

"Рада міста Поремба висловлює підтримку Винниківській міській раді щодо захисту статусу міста Винники. Захист прав територіальної громади Винник має на меті збереження місцевого самоврядування як одного з головних засад держави, а права громади – брати участь в управлінні публічними справами, як однієї із засад спільних для всіх держав – членів Ради Європи, які 15 жовтня 1985 року ратифікували Європейську Хартію місцевого самоврядування. Підтримуємо звернення Винниківської міської ради, скероване до Генерального секретаря Ради Європи" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 10 червня уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який передбачає створення Львівської ОТГ у форматі "великого Львова" й який, як вважають експерти, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Відтак, на території Львівської області створюють 73 об'єднані територіальні громади разом із Львівською ОТГ до складу якої увійдуть 18 населених пунктів. А 12 червня уряд затвердив план утворення нових районів на Львівщині – їх буде сім.

Протестуючи проти цього рішення, представники приміських громад Львова, яких мають об'єднати зі Львовом ще на початку червня заявили, що звертатимуться у Раду Європи.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.